NM-veka

Artikkelbilde: 
Tekst

I 2018 vil arrangementet gå av stabelen fra onsdag 15. august til søndag 19. august. Foreløpig er det med 15 særforbund som til sammen representerer 24 mesterskap. 

 «Stavangerregionen er godt rustet til å ta imot deltakere og publikum» sier prosjektleder Gjert Smith Jr. Prosjektleder NM Veka.

NRK og NIF satser i 2018 stort på etableringen av NM Veka i Stavangerregionen. NM Veka er et fellesarrangement hvor mangfoldet av norsk idrett får vist seg fram for det norske folk. «Det vil være med å skape økt oppmerksomhet om mangfoldet og prestasjonene blant en rekke av de de mindre kjente idrettene i Norge. Uten at prestasjonene vil stå tilbake for det de mer kjente TV-idrettene leverer» ifølge prosjektleder Smith.

Det er de mindre synlige idrettene som nå får muligheten til å vise seg fram.

Parallelt med arrangementet planlegges det, i samarbeid med kultur-og idrettsaktører i regionen, synlighets- og rekrutteringsarrangement i sentrale byrom i de fire kommunen Randaberg, Sandnes, Sola og Stavanger.

For å gjennomføre 24 mesterskap i regionen involveres lokale arrangørklubber som, flere for første gang, skal stå for gjennomføringen. «Vi ønsker å benytte prosjektet til å legge forholdene til rette for også å kunne rekruttere nye aktive medlemmer til mindre idretter. Nettopp for at de er mindre, mindre synlige i media, har de også færre medlemmer – færre aktive. Både funksjonsfriske og funksjonsnedsatte, færre barn og spesielt ungdom» sier prosjektleder Smith.

Interesserte vil derfor få anledning til å prøve på idrettene ute på konkurransearena og i forbindelse med synlighets og rekrutteringsarrangement i sentrale byrom – Sandnes, Sola, Randaberg og Stavanger. Det vil også bli en scene som skal brukes til diverse underholdning, kulturinnslag og dagens premieutdeling.

Aktivitetene og inngang på arena vil være gratis

Ekstra spesielt er det i denne sammenheng at det er at vi skal utdanne unge ledere. Sammen med vårt ungdomsutvalg skal vi parallelt drive et prosjekt for å utdanne unge ledere til verv i idrett. Kursene skal gå i forkant og ungdommene vil være klar til å hjelpe til under selve NM Veka.

Under NM Veka har idretten også en ambisjon om å få diskutere idrettspolitikk. Målet er at denne uken skal være idrettens svar på Arendals uka.

Fakta:

 Idrettene som det skal arrangeres et Norgesmesterskap i er:, El-innebandy, Cricket T20 menn, Breakdance, battle, HipHop, battle
All Style (dans), Undervannsfoto, Judo (individuelt og lag), Droneracing, F3A kunstflyging modellfly, Fallskjerm presisjon, Akrobatikk Motorfly,
Akro paragliding – solo, Aquabike (vannscooter), Speedcross, X-trial, Kajakkpolo, Rugby 7s, Rullestolrugby, Sportspistol (damer), Siluett (herrer),
Baseball, Styrkeløft, Sandvolleyball, Game of Skate, sandbryting